Narnia Turkey
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Narnia Turkey

Narnia Günlükleri
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 filmle ilgili herşey

Aşağa gitmek 
5 posters
YazarMesaj
erkanpotter
Moderatör
Moderatör
erkanpotter


Mesaj Sayısı : 177
Yaş : 30
Nerden : UZAYDAN GELDİM SLM DÜNYALI BEN DOSTUM :D:D
Puan Ver :
permalink="">


Ruh Hali : filmle ilgili herşey Asik10
Kayıt tarihi : 25/08/08

filmle ilgili herşey Empty
MesajKonu: filmle ilgili herşey   filmle ilgili herşey Icon_minitimeSalı Ağus. 26, 2008 1:36 pm

"alıntı"

Türk lokumunu dünyaya tanıtan ”Narnia Günlükleri’nin ikinci bölümü “Prens Kaspiyan” bu hafta sinemaseverler ile buluşacak. İlk filmdeki gibi gerçek oyuncularla CGI marifeti karakterleri buluşturan filmi yapım notlarıyla masaya yatırdık

Dolap artık yok… Beyaz Cadı öldü… Aslan’ın da bin yıldan fazla zamandır nerede olduğu bilinmiyor.

Peter, Susan, Edmund ve Lucy Pevensie kardeşler, Narnia’ya geri döndüklerinde tamamen farklı bir dünya bulurlar. Savaş meydanına yepyeni bir düşman boy göstermiş; ülkenin sevimli ve iyi niyetli yaratıkları yok olmanın eşiğine kadar gelmişlerdir.

Walt Disney Stüdyoları ve Walden Media, C.S. Lewis’in sevilen çocuk klasiğinden uyarlanan “Narnia” serisinin ikinci bölümü “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”ı sunuyor.

Serinin 2005 yılında gösterime giren Oscar ödüllü ilk bölümü, 180 milyon dolar bütçeli “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe”, dünya çapında 744 milyon dolar hasılata ulaşarak tüm zamanların en başarılı filmlerinden birisi olmuş; Walt Disney Stüdyolarının da bugüne kadar elde ettiği en büyük başarılarından birisi olma onuruna erişmişti.

Oscar ödüllü “Shrek” ve “Shrek 2”nin de yönetmeni olarak adını duyuran Yönetmen Andrew Adamson, ikinci Narnia macerası için ilk filmin de senaryosunu yazmış olan Emmy ödüllü senaryo yazarları Christopher Markus ve Stephen McFeely ile yeniden işbirliği yaptı.

Filmin yapımcılıklarını da ilk “Narnia”dan tanıdığımız Oscar ödüllü yapımcı Mark Johnson (“Rain Man”, “Bugsy”, “The Notebook”) ile Philip Steuer (“The Rookie”, “The Alamo”) üstlendi.

Adamson’un ilk film için keşfettiği genç İngiliz oyuncular, yeni filmde Pevensie kardeşleri bir kez daha canlandırdı.

Pevensie kardeşlerin portresini çizen oyuncular şöyle sıralanıyor: Dört kardeşin en küçüğü olan ve Narnia ülkesindeki yeni macerada Aslan ile ilk karşılaşan Lucy rolünde 12 yaşındaki Georgie Henley.

İlk macerada kendi bencilce çıkarları uğruna kardeşlerine ihanet eden Edmund rolünde 16 yaşındaki Skandar Keynes; Tedbirli,temkinli ve pratik zekaya sahip abla Susan rolünde 19 yaşındaki Anna Popplewell; Narnia ülkesini şeytani ruhlu Kral Miraz’dan kurtarmak için verilen mücadeleyi yöneten en büyük kardeş Peter rolünde 21 yaşındaki William Moseley.

İkinci “Narnia” macerasına adını veren ana karakter Prens Kaspiyan rolünde ise, “The History Boys – Tarih Çocukları”ndaki başarılı oyunuyla dikkat çeken 26 yaşındaki İngiliz aktör Ben Barnes kamera karşısına geçti. Genç aktör son dönemde Noel Coward’ın “Easy Virtue” adlı eserinden yapılan aynı adlı uyarlamada Jessica Biel ve Colin Firth’e karşı oynamış; “Bigga Than Ben” adlı bağımsız yapımda rol almış; Matthew Vaughn’un fantastik filmi “Yıldız Tozu-Stardust”ta da yer almıştı.

Yeni filmde ayrıca Pevensie kardeşleri yeni yolculuklarında eşlik eden Kızıl Cüce Trumpkin rolünde Peter Dinklage (“The Station Agent”, “Death at a Funeral”, “Elf”); şüpheci ruhlu Kara Cüce Nikabrik rolünde Warwick Davis (“Willow”, “The Hitchhiker’s Guide to Galaxy”, “Return of the Jedi”) kamera karşısındaki yerlerini aldılar.

Yarı insan – yarı boğa canavar Asterius rolünde “Lord of the Rings” üçlemesi ve “The Lion, the Witch and the Wardrobe”dan tanıdığımız Yeni Zelandalı aktör Shane Rangi; insan başlı atların lideri Glenstorm rolünde İngiliz müzikal tiyatro yıldızı Cornell S. John oynadılar.

Şeytani ruhlu Kral Miraz rolünde ünlü İtalyan aktör-yönetmen Sergio Castellitto kamera karşısına geçerken, Telmarine ordusunun komutanı General Glozelle rolünde İtalyan sanatçı Pierfrancesco Favino; Miraz’ın ordusundaki yüksek rütbeli subay Lord Sopespian rolünde Meksikalı yıldız Damian Alcazar; Miraz’ın sadık karısı Kraliçe Pruniprismia rolünde İspanyol oyuncu Alicia Borrachero; yaşlı bilge doktor Cornelius rolünde deneyimli Fransız aktör Vincent Grass kamera karşısına geçtiler.

Filmdeki CGI (bilgisayar çıkışlı animasyon) karakterlere gelince… İnançlı porsuk Trufflehunter’ın seslendirmesini İskoçyalı aktör Ken Stott, Aslan’ın seslendirmesini Oscar adayı aktör Liam Neeson, sahte kabadayı ruhlu fare Reepicheep’in seslendirmesini ise İngiliz komedyen Eddie Izzard yaptı.

“The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”ın yapımında anlatılan öykünün oyuncu kadrolu sahnelerinin CGI animasyon tekniğiyle hazırlanmış birbirinden orijinal yaratık efektleriyle tamamlanması yöntemi izlendi. Bu yapılırken kitap serisinin yazarı C.S. Lewis’in hayalgücüne dayalı kreasyonlarından esinlenildi.

Animasyonların hazırlanması görevini daha önce “The Lord of the Rings: The Return of the Kings” ve “Titanic”te de yaratıcılığını sergilemiş olan Oscar adayı görsel efekt süpervizörü Dean Wright üstlendi. Wright efektleri hazırlarken “Shrek” ve “Flushed Away”de Adamson ile beraber çalışmış olan VFX uzmanı Wendy Rogers ile omuz omuza çalıştı.

Oscar ödüllü Framestore-CFC’de ve Yeni Zelanda’daki Weta Digital tesislerinde hazırlanan efektler de “Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan”da kullanıldı. Weta Digital’deki efektleri hazırlayan beş Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı Richard Taylor, geçtiğimiz yıllarda “Lord of the Rings” üçlemesiyle “King Kong”un da efektlerini gerçekleştirmişti. Weta Digital’deki çalışmalarda ağırlıklı olarak Narnia’nın yeni sakinleri Telmarine ordusunun kıyafetleriyle silahları dizayn edildi.

“The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”ın çekimlerine 12 Şubat 2007 tarihinde Yeni Zelanda’nın kuzey ve güney adalarının her ikisinde birden başlandı. Kullanılan mekanlar arasında ilk “Narnia”nın da çekildiği ünlü Henderson Stüdyoları’nın yanı sıra Kuzey Adası’ndaki Coromandel Yarımadasında yeni kurulan siteler de yer aldı. Güney Adası’nda ise Tazmanya Denizi kıyısındaki Haast River Vadisi ile Queenstown yakınlarındaki Paradise Valley (Cennet Vadisi) ile Glenorchy ormanları kullanıldı.

Çekim takviminin Yeni Zelanda ayağını Mart ayında tamamlayan prodüksiyon ekipleri, Doğu Avrupa’ya geçerek Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da kurulu Barrandov ve Modrany Stüdyolarında çalışmaya başladılar. Bu ülkedeki diğer mekanlar arasında Kuzey Bohemya bölgesindeki Usti kenti de vardı. Filmin destansı savaş sahneleri bu kentte çekildi. Ayrıca Polonya ve Slovenya’da da çekim yapıldı.

C.S. Lewis’in her dönem çok sevilen kitaplarındaki birbirinden büyüleyici karakterler, “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”da bir kez daha beyazperdeye taşındı.

Dünya Savaşı dönemi İngiltere’sinde yaşayan Peter, Susan, Edmund ve Lucy Pevensie kardeşler, efsanevi Narnia ülkesine bu defa dolap içerisinden değil, Londra’daki Trafalgar Meydanı yakınındaki bir metro istasyonundan geçiş yaptılar. Narnia ülkesinde dört kardeşi bu kez eskisinden daha büyük inanç ve cesaret sınavı gerektiren tehlikelerle dolu yepyeni maceralar bekleyecek.

“The Lion, the Witch and the Wardrobe - Aslan, Cadı ve Dolap”taki inanılmaz olayların üzerinden bir yıl geçtikten sonra Narnia’ya dönen kahramanlarımız, bu efsanevi ülkeye geri döndüklerinde, Narnia zaman ölçütüyle bin 300 yıldan fazla süre geçmiş olduğunu keşfederler.

Onların yokluğunda Narnia’nın Altın Çağı sona ermiş, bu çağ artık bir efsane olarak anılmaya başlamıştır. Ülkenin büyüleyici konuşan hayvanları ve mistik yaratıklarından geriye bir avuç kalmıştır. Artık ülkenin her yerinde acımasız Lord Miraz’ın liderliği altındaki Telmarinler adlı yeni bir insan ırkı türemiştir. Ülkenin kudretli ve ihtişamlı Aslan’ı da binlerce yıldır ortalıkta gözükmemiştir.

Pevensie kardeşleri Narnia’ya geri çağıran kişi, ülkenin yeni insan ırkı olan Telmarine’lerin tahtının genç varisi Prens Kaspiyan’dır. Şeytani ruhlu amcası Miraz’a karşı mücadelesinde dört kardeşin desteğine ihtiyacı vardır.

Kahraman ruhlu ama huysuz cüce Trumpkin, cesur yürekli konuşan fare Reepicheep ve güvenilmez Kara Cüce Nikabrik’in yardımını alan Pevensie kardeşler, Narnia ülkesini eski büyüleyici ve muhteşem günlerine geri döndürmek için büyük bir maceraya atılacaklardır.
Filme Katılan Yeni karakterler

Artık çok değişmiş Narnia ülkesini kontrol altında tutmak isteyen dört karakteri oynayan dört aktöre yeni filmde Hollywood’a dışarıdan gelen yeni simalardan iki tanesi daha katıldı.

Bunlardan birisi, filme adını veren Prens Kaspiyan rolündeki genç ve karizmatik İngiliz oyuncu Ben Barnes, diğeri ise şeytani ruhlu amcası Kral Miraz rolünü üstlenen deneyimli İtalyan film yıldızı Sergio Castellitto’ydu.

C.S. Lewis imzalı edebiyat klasiği “Narnia”nın yabancısı olmadığını ifade eden Ben Barnes, “Çocukken sıkı bir Narnia hayranıydım. Sekiz yaşındaki bir çocuğun abartılı heyecanıyla kitapları ilk keşfettiğim günü hatırlıyorum. O kitaplar kesinlikle çocukluk dönemimin en önemli parçalarından birisi oldu. Prens Kaspiyan rolünü aldığım gün hemen kitapçıları dolaşıp Narnia kitabı aramaya başladım. Sonunda sekiz yaşındayken okumuş olduğum 1989 yılı baskısını bulmayı başardım” diyor.

Ben Barnes’ın filmle ilgili çalışması hemen başladı. Öncelikle kostüm çalışması yapıldı. Ardından at binme eğitimine geçildi. Diyalekt dersleri aldı. Eskrim kurslarına başladı. Yeni Zelanda’daki çekimlerin ilk günlerinden itibaren sıkı bir çalışma düzeni içerisine girdi.

Bir yandan rolüne hazırlanırken bir yandan da kendisine filmdeki ailesi içinde yer bulmaya çalıştı. Yeni Zelanda’ya ilk geldiğinde Pevensie kardeşleri canlandıran dört oyuncuya nasıl uyum sağlayacağını bilemiyordu. Dört aktör de uyum konusunda en az onun kadar endişeli ve heyecanlıydılar.

25 yaşındaki genç aktör Ben Barnes, filmde portresini çizdiği Prens Kaspiyan’ın özelliklerini şu sözlerle tanımlıyor: “Pevensie kardeşlerle tanışmadan öncesinde Kaspiyan’ın zalim ruhlu amcasıyla başa çıkabilmek için destek arayışında olduğunu görürüz. Telmarin’ler onu öldürmeye çalışmaktadır. Sonunda çareyi büyülü boynuzu üfleyip Pevensie kardeşleri Narnia’ya geri çağırmakta bulur.

Ülkenin eski kralı olan Peter, bu işi başaracakları konusunda ona teminat verir. Şeytani ruhlu amcayı nasıl alt edecekleri konusunda ikisinin farklı fikirleri vardır. Bu da ikisi arasında çatışmaya yol açar.” Filmdeki yetişkin karakterlerin bu filmde daha ürkütücü olduğunu söyleyen William Moseley, bu konuda Kral Miraz örneğini vererek şu yorumu yapıyor:

“İlk filmdeki Beyaz Cadı da ürkütücüydü ama Miraz’ın yanında solda sıfır kalır. Her ikisiyle de birebir dövüştüm. Miraz adeta soluğumu kesti. O rolde oynayan Sergio’nun Miraz’a dönüşümünü izlemek gerçekten ilginç oldu. Kamera karşısında tamamen yepyeni bir kişiliğe büründüğünü gördüm.”

Şeytani ruhlu Miraz için oyuncu arama çalışması esnasında yapımcıların ilgisini en çok çeken aday Sergio Castellitto oldu. Yapımcı Mark Johnson bu tercihin gerekçesini şöyle açıklıyor: “Sergio günümüzün en başarılı ve saygın Avrupalı aktörlerinden birisidir. Onun deneme bantını ilk izlediğimizde ‘Aman bu oyuncuyu elimizden kaçırmayalım. Mutlaka onunla çalışalım’ dediğimizi hatırlıyorum.”

Yaklaşık 25 yıldır ülkesi İtalya’nın en iyi filmlerinde boy gösteren Sergio Castellitto’nun rol aldığı önemli filmler arasında Luc Besson’un “The Big Blue” adlı çalışmasıyla, İtalya’dan en iyi yabancı film Oscar’ına aday gösterilen “La Familia” ve “L’Uomo Delle Stelle” gibi yapımlar vardı.

Andrew Adamson’a büyük saygı duyduğunu söyleyen Sergio Castellitto’nun yönetmeniyle olan ilişkisine getirdiği yorum şöyle: “Performans ve karakter boyutlarının psikolojik görünümüne gösterdiği özen nedeniyle kendisini çok takdir ediyorum.

Onunla yaptığımız konuşmalarda karakterlerden adeta gerçek bir insanmış gibi söz ettik. Gençler ile yaşlılar arasındaki çatışmadan bahsettik. Sözünü ettiğim bu çatışmanın en güzel örneği, Miraz ile Prens Kaspiyan arasındaki iyi ile kötünün mücadelesiydi.”

Miraz’ın psikolojik profilinin belirlenmesinin ardından sıra fiziksel dönüşümüne geldi. Filmin insan kadrosunun fiziksel görünümleri, iki kez Oscar adayı makyaj sihirbazı Paul Engelen (“Greystoke: The Legend of Tarzan”, “Lord of the Apes”, “Casino Royale”) ile saç tasarımcısı Kevin Alexander’ın (“Casino Royale”) sorumluluğu altındaydı.

40 yıldır film endüstrisinin içinde olan Paul Engelen, Adamson ile yaptığı işbirliği sonucunda Telmarin karakterleri için Akdenizli görünüm yaratmayı uygun gördü. Miraz karakterinin sakallı olması gerektiğini hisseden ünlü makyajcı, bu karakteri getirdiği yaklaşımı şöyle açıklıyor:

“Miraz karakterinin başarılı olması güçlü ve tedirgin edici görünmesine bağlıydı. Bunu göz önüne alarak üçgen şeklinde bir tasarım kullanma kararına vardık. Özellikle çene bölgesine uzantılar yaparak genişlettim. Abartılı kaşlar ekleyip göz çevresine koyu renkler koymak suretiyle karakterin tedirgin edici olmasını sağladık. Ayrıca Miraz karakterinin simgesi haline gelen küpeleri koyunca Sergio için son derece etkileyici ve ürkütücü bir karakter görünümü ortaya çıkmış oldu.”

Engelen’in yaptığı makyajın yanısıra filmin kostüm tasarımcısı Mussenden de “Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan” için 15′inci yüzyıl İspanyol askerlerinden esinlenerek hazırladığı sofistike görünümlü barbar korsan kostümlerini yarattı.

Buna Weta Digital bünyesinde hazırlanan büyüleyici askeri kıyafet ve silahlar da eklenince Miraz karakteri en keskin ve korkutucu şekilde beyazperdede canlandı.


Görsel Efektlerdeki Çarpıcılık

“Prince Caspian”ın prodüksiyonunda görev alan görsel efekt sanatçılarının ortak çabaları sayesinde Narnia dünyası görsel açıdan daha da zenginleşti. Görsel efekt ekiplerinin başkanlığını ilk filmde olduğu gibi yine Oscar adayı efekt ustası Dean Wright yaptı.

Andrew Adamson ve Wendy Rogers ile omuz omuza çalışan Dean Wright, “Prince Caspian” için bilgisayar sihirbazlarıyla da işbirliği yaptı.

Yeni bölümdeki Narnia dünyasını en görkemli şekilde perdeye taşımak isteyen Wright ile Rogers, film endüstrisinin önde gelen VFX (görsel efekt) tasarımcılarıyla çalıştılar.

İlk filmde olduğu gibi ikincisinin de neredeyse tüm sahnelerine VFX sahneleri eklendiğini söyleyen Dean Wright, “Bu film bugüne kadar yapılmış en çok görsel efektli filmlerden birisi oldu. Andrew bu defa çıtayı iyice yükseltmeye kararlıydı. Şunu söyleyebilirim ki, ‘The Lion, the Witch and the Wardrobe’a kıyasla iki kat fazla efekt kullanarak işe başladık” diyor.

Andrew Adamson’un bir isteği de, CGI (bilgisayar çıkışlı) karakterlerin yer aldığı sahnelerde, gerçek insan görüntüleriyle bilgisayarla üretilenlerin en uyumlu birleşimini sağlamak, bu konuda çıkabilecek engelleri başarıyla aşmaktı.

Lucy’nin Aslan’a sarılarak kucakladığı, Susan’ın kale baskınından kaçışı sırasında insan başlı at Glenstorm’un sırtına bindiği sahneler gibi bölümlerde kesintisiz birleşimi sağlamak çok önemliydi. Bu sahnelerde uyum, VFX (görsel efekt) çalışması sayesinde sağlandı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harrypotterturkey.foruma.biz/
küp şeker
Co Admin
 Co Admin
küp şeker


Mesaj Sayısı : 213
Yaş : 31
Nerden : Bursa
Puan Ver : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Ruh Hali : filmle ilgili herşey Dagini10
Kayıt tarihi : 25/08/08

filmle ilgili herşey Empty
MesajKonu: Geri: filmle ilgili herşey   filmle ilgili herşey Icon_minitimeSalı Ağus. 26, 2008 2:28 pm

ewt gerçektende Türk lokumunu dünyaya tanıttılar Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Elif=)
Moderatör
Moderatör
Elif=)


Mesaj Sayısı : 144
Yaş : 28
Nerden : Bursa
Puan Ver : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Ruh Hali : filmle ilgili herşey Acili10
Kayıt tarihi : 25/08/08

filmle ilgili herşey Empty
MesajKonu: Geri: filmle ilgili herşey   filmle ilgili herşey Icon_minitimeSalı Ağus. 26, 2008 7:46 pm

küp şeker demiş ki:
ewt gerçektende Türk lokumunu dünyaya tanıttılar Very Happy

evt Very Happy:D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.tvdunyasi.forumr.net
~M£Lt£m~
Moderatör
Moderatör
~M£Lt£m~


Mesaj Sayısı : 276
Puan Ver : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Ruh Hali : filmle ilgili herşey Anlayi10
Kayıt tarihi : 25/08/08

filmle ilgili herşey Empty
MesajKonu: Geri: filmle ilgili herşey   filmle ilgili herşey Icon_minitimeSalı Ağus. 26, 2008 8:25 pm

küp şeker demiş ki:
ewt gerçektende Türk lokumunu dünyaya tanıttılar Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
rbkrtnarnia
Normal Üye
Normal Üye
rbkrtnarnia


Mesaj Sayısı : 83
Yaş : 29
Nerden : DENİZLİ
Puan Ver :
path="" title="" permalink="">


Ruh Hali : filmle ilgili herşey Images12
Kayıt tarihi : 05/02/09

filmle ilgili herşey Empty
MesajKonu: Geri: filmle ilgili herşey   filmle ilgili herşey Icon_minitimeCuma Şub. 06, 2009 6:07 pm

tüm ekibi tebrik etmek lasımm çok güzel iş başardılar...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
filmle ilgili herşey
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Narnia Turkey  :: Narnia :: Narnia Filmler Hakkında-
Buraya geçin: